ŞIRNAK / İDİL - Okçu İlkokulu

Okçu İlkokulu

Okçu Köyü İdil/ ŞIRNAK
Vizyon
VİZYONUMUZ BAŞARIYI, AYDINLIĞI KENDİMİZE ŞAFAK KADAR YAKIN BİLİP; CEHALETİ, MİSKİNLİĞİ YILDIZLAR KADAR UZAK TUTMAK TEK İDEALİMİZ
Misyon
MİSYONUMUZ Okulun sosyo-kültürel ve ekonomik yapısı dikkate alınarak eğitim ve öğretim programını en etkili ve verimli bir şekilde uygulamak. Demokratik, insan haklarına saygılı hoşgörülü benliğine ve milletine bağlı Atatürk İlke ve İnkılaplarının Savunucusu bireyler yetiştirmek temel işlemimizdir.
Başarılar
Okulumuz eTwinning projeleerinde Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.
Saatler
Dersler sabah saat 08:00´de başlamakta ve saat 14.30´ta bitmektedir. Hem anaokulu, hem ilkokulu hem de ortaokuldan öğrenciler bulunmaktadır.
Uydu İnternet (VSAT)
Ulaşım
Öğretmenler okula servis ile gidip gelmekte ve öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu Cizre´den gelip gitmektedir. Okula özel araçları ile gelen öğretmenler de bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
KÖYÜMÜZ İdil İlçesine bağlı olan Okçu Köyü 75 hane ve 700 kişilik bir nüfusa sahiptir. Halkın geçim kaynağı nakliye, tarım ve hayvancılıktır. Köy İdil’e bağlı olmasına karşın Cizre’ye 25 km’lik İdil’e 35 km’lik yakınlığa sahiptir. Köy Nusaybin-Cizre karayolunun hemen üzerinde olduğundan ulaşım sıkıntısı yaşanmamaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Şırnak İl merkezine 68 km uzaklıkta İdil İlçesine 26 km uzaklıkta Cizre İlçesine 30 km uzaklıkta
Taban Puan 0
Orta
Yüzde 90
Basketbol, Voleybol, Futbol ve Masa Tenisi,...
Bilimsel Etkinlikler
Bilimsel çalışmalar ders düzeyinde ve Tübitak 2204-B Projeleri çerçevesinde yürütülmektedir.
Okulumuzda eTwinning Projesi yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus vb projelerle ilgili hazırlıklara başladık. Nihai hedefimiz kaliteli bir Erasmus Plus projesi gerçekleştirmek.
Diğer husus yok.